Barnehagelærerutdanningen gir utrolig mange jobbmuligheter
Magnus Kjønhaug
parken

Magnus Kjønhaug

21 år, fra Kristiansund.
3. klasse Bachelor barnehagelærer.

Da jeg begynte på DMMH hadde jeg aldri jobbet i barnehage før. Jeg liker godt å være sammen med barn og tenkte det virket som et interessant og artig yrke. Både tanten og stemoren min er førskolelærere og jeg har fått inspirasjon fra dem. Likevel var det et «shot in the dark» å velge denne utdanningen. Heldigvis oppdaget jeg fort hvor meningsfylt det er å arbeide med barn. 

Gode jobbmuligheter

En utdanning som barnehagelærer gir deg også veldig mange muligheter videre i arbeidslivet. Jeg ser ikke for meg å jobbe i barnehage hele livet. Ved siden av studiene arbeider jeg med psykisk utviklingshemmede, det kan godt være at jeg vil jobbe mer med denne gruppen.

Barnehagelærerdanningen gir utrolig mange jobbmuligheter. Det er jo en solid lederutdanning og jeg kjenner mange med bakgrunn herfra som jobber som ledere på ulike nivå.

Magnusnær copy
utelekeplass

Praksis i barnehagen

Starten på utdanningen var ganske tøff siden jeg ikke hadde noe erfaring fra barnehagen, det var vanskelig å knytte teori opp mot praksis. Men vi kommer raskt ut i praksis i første klasse, og etter dette så ble ting mye klarer for meg. 

Det var veldig spennende å være i praksis og se hvordan de arbeidet. Det gjorde inntrykk når barna flokket seg rundt meg og ga meg en klem om morgenen, det er en veldig spesiell måte å starte dagen på. Du får en veldig nærhet til barna som er avhengige av deg som voksenperson i barnehagen.

Undervisning utenfor campus

All undervisningen foregår ikke på campus. Vi har vært på flere turer til Frøset gård, et småbruk høgskolen eier i Bymarka.  Vi har overnattet der i lavvo, og organiserer forskjellige aktiviteter for barnegrupper.  Det gir oss mye erfaring. Vi har lært at vi skal ikke bare ta med barna på tur, det er også et mål at vi voksne lager det spennende for barna. Noe av målet med turene er å gi barna opplevelser. Det er mye å lære på en tur i skogen. 

Menn på utdanningen

Det er 6 menn i klassen min og 25 jenter. Høgskolen synes det er viktig at mennene får være i små grupper og ikke splittes opp med en mann i hver klasse. Klassemiljøet er veldig godt, alle er inkludert og mange av oss er mye sammen i fritiden vår. Vi har både klassefester og flere av studiegruppene arrangerer julebord. I vår reiser vi på klassetur til Åre. 

Tidligere har jeg bodd i en nabokommune til Trondheim, men nå ville jeg flytte hit for å studere. Det var lett å få hybel, jeg bor veldig sentralt sammen med et par venner. Busstilbudet til DMMH er veldig bra, det tar maks 10 minutter fra byen og jeg kan også gå. Trondheim har fått veldig mange bra og billige studenthybler de siste årene men jeg som er så ekstrovert tror det ville blitt for mye for meg å dele med så mange. Jeg er veldig aktiv, det er mye å gjøre i Trondheim.